Praktijk voor Therapie en Coaching

Sedat Dogan

Hoi, ik ben Sedat Dogan en werk als therapeut bij Prisma Praktijk.

Mijn bijdrage als therapeut aan Prisma Praktijk:

Ik werk als systeemtherapeut voor gezin- en relatietherapie en tevens als individueel therapeut. Een systeemtherapeut bekijkt problemen van één of meerdere personen vanuit een holistische, bredere perspectief. Ook een individuele behandeling kan je systemisch benaderen. Vaak liggen de uitdagingen in de relatie met jezelf en/of de ander. Waar je onder andere vandaan komt, hoe je bent gevormd en wat je allemaal hebt meegemaakt (life events) zijn bepalend voor de uitdagingen waar je tegenaan loopt. Zodoende ga ik graag met je naar de diepere laag, de kern. Als systeemtherapeut kijk ik samen met jou naar de relevantie en wat dit met je doet. Maar ook wat helpt om er mee om te gaan, zodat je weer een stap verder kunt zetten.

Soorten behandelingen:

De behandelingen die ik geef liggen op het gebied van identiteitskwesties (gender, geaardheid etc), relatie- of gezinsproblematiek, depressie, burn-out, migratieproblemen, trauma’s. Ik ben officieel Emotion Focused Therapy (EFT) therapeut. EFT kan ingezet kan worden voor partners met relatieproblemen, waarbij men emotioneel uit elkaar is gegroeid en / of de intimiteit verloren is gegaan. Tevens geef ik Narrative Exposure Therapy (NET). NET is traumatherapie wat voornamelijk geschikt is voor mensen met complexe meerdere trauma’s, bijvoorbeeld voor mensen met een vlucht achtergrond. Vanuit NET werk ik vanuit jouw narratief (levensverhaal).

Doelgroep:

Mijn affiniteiten liggen voornamelijk op het gebied van werken met mensen met verschillende achtergronden of overtuigingen. Ik ben cultuur sensitief en empathisch ingesteld. De doelgroep waarmee ik werk zijn mensen met een bi-culturele achtergrond, verschillende sociale economische klassen, expats, nieuwkomers of verschillende opleidingsniveau’s.

Wie ben ik in de behandeling:

Als persoon ben ik een open mens en geloof ik in self-disclosure. Self-disclosure betekent zelfonthulling, dus dat je ook wat over jezelf vertelt in de therapie, zodat bepaalde zaken menselijker worden en kan bijdragen aan de relatie die je met een cliënt hebt. We zijn immers allemaal mens met ieder onze eigen ervaring, valkuilen en kwaliteiten en krijgen in het leven te maken met verschillende uitdagingen.

Contact
sedat.dogan@prisma-praktijk.nl.
Mobiele nummer: 0651481460.
Aanwezig op de praktijk op de vrijdag.

Locatie
Amsterdam

Registraties en lidmaatschappen
Ik ben systeemtherapeut. NVRG lidmaatschap en SKJgeregistreerd. EMDR, NET, ABFT en EFT behandelaar.
NVRG registratiecode: NVRG-14459.
SKJ registratiecode: 140027083.
AGB code: 94110122.