Praktijk voor Therapie en Coaching

Bas Frelier

Psychiater, seksuoloog-NVVS, groepspsychotherapeut-NVGP

Opleiding

  • Arts, geneeskunde Rijksuniversiteit Leiden, 2003
  • Psychiater, ggz Arkin Amsterdam, 2009
  • Groepspsychotherapeut-NVGP, 2012
  • Seksuoloog-NVVS, 2021

Eerdere werkzaamheden

Van 2009 tot 2024 werkte ik bij de forensisch psychiatrische polikliniek de Waag. Ik behandelde mensen met agressieproblemen en mensen die op seksueel gebied grenzen hadden overschreden. Door het werk met deze doelgroep ben ik gewend om over gevoelige onderwerpen te spreken.

Mijn werkwijze bij Prisma

Misschien voel jij je belemmerd in je ontwikkeling, pieker je vaak, sta je onzeker in het leven of zijn conflicten ontstaan tussen jou en anderen? Bij Prisma Praktijk doe ik psychodiagnostiek, (medicatie) consulten en behandeling van psychische klachten. Ik heb oog voor traumatische ervaringen, persoonlijkheidsproblemen en klachten voortkomend uit ADHD, depressiviteit, angststoornissen of autisme. Ik behandel individueel of in een groep. Behoor je tot de lhbtqia+-gemeenschap of heb je twijfels hierover? Ik heb, naast aandacht voor specifieke problematiek op het terrein van coming out en leven in een hetero-/cisgender-normatieve wereld, ook aandacht voor (seksueel) consent.

In gesprekken onderzoeken jij en ik hoe jouw klachten zijn ontstaan en op welke manier jij ermee om kan (leren) gaan. In sommige gevallen kan ik medicatie voorschrijven om klachten te doen verminderen.

Als seksuoloog-NVVS heb ik een sekspositieve houding en behandel ik naast seksuele problemen ook relatie- en intimiteitsproblemen. Samen kunnen we kijken hoe jouw seksleven gezond kan worden of blijven.

Hoe kan ik je helpen?

Zelfzorg staat centraal in mijn gesprekken; hoe ga je met jezelf om? Doe je aan lichaamsbeweging? Gebruik je (verslavende) middelen? Wat doe je ter ontspanning? Hoe ga je met social media om? Wie zijn jouw rolmodellen en welke levenslessen gaven ze jou mee? Hoe is de interactie tussen jou en collega’s, vrienden en familieleden? Het is mogelijk om een voor jou belangrijk persoon uit te nodigen in een gesprekssessie.

Ik ben een homoseksuele, cisgender man en sta opgewekt en gematigd in het leven. Ik hou van tennis, lezen, schrijven, dansen. Je zal merken dat mijn bejegening van-mens-tot-mens is. Mijn doel is om levenslust en balans terug te brengen in jouw leven.

Zij die mijn werkwijze kennen, vertellen me dat ze mijn benadering respectvol en praktisch vinden. Ik kan ingewikkelde psychische processen helder uitleggen en maak snel duidelijk wat ik wel (en niet) voor je kan betekenen. Ik hecht waarde aan een constructieve therapeutische relatie en zet mij hiervoor in.

Contact
volgt, voorlopig via ons contactformulier: https://prisma-praktijk.nl/contact/

Werkdagen
Werkdagen zijn donderdag en vrijdag.

BIG-registraties
49060038501 (psychiater)

I also offer therapy in English.