Praktijk voor Therapie en Coaching

Maud Molhoek

Na mijn studie psychologie (masters organisatiepsychologie en klinische psychologie) heb ik werkervaring opgedaan in het AMC, op de afdeling angststoornissen. Hier heb ik veel mogen leren over onder andere mensen die lijden aan ernstige dwangstoornissen en cognitieve gedragstherapie in individueel en groepsverband.

Ik wilde graag door leren, en werd aangenomen voor de opleiding tot GZ psycholoog bij GGZ Noord Holland Noord. Hier heb ik met veel plezier gewerkt, mensen met diverse klachten middels verschillende methodieken behandeld en psychologische onderzoeken gedaan.

Ook heb ik me middels de EMDR opleiding verdiept in trauma gerelateerde problematiek, en middels onder andere leertherapieen in mindfulness. Als mens en psycholoog ben je nooit uitgeleerd. Op dit moment ben ik in opleiding tot psychotherapeut.

Wat mij drijft is het samen helder krijgen van wat maakt dat iemand vastloopt om vervolgens te onderzoeken hoe door de bomen het bos weer te kunnen zien. Het geeft mij voldoening als ik zie en voel dat mensen zichzelf weer hervinden/opnieuw uitvinden, waardoor ze weer verder kunnen en willen op hun pad.

Het is mijn overtuiging dat mensen daarbij zelf het grootste aandeel hebben in hun eigen verbetering. Ik probeer slechts de juiste vragen te stellen en de benodigde handvatten aan te reiken.

In 2014 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk. Ik werk in de Basis GGZ (kortdurend) en binnen de Specialistische GGZ (langer durend), en geloof in een kracht gerichte benadering (oplossingsgericht), van waaruit ik verschillende behandelmethodieken kan toepassen afgestemd op klachten/hulpvraag en de wetenschappelijke evidentie. Tevens geef ik coaching op verzoek en geef ik mindfulness groepen. 

Maud Molhoek

Contact
maud.molhoek@prisma-praktijk.nl

Registraties en lidmaatschappen
BIG nummer: 69917958825