Praktijk voor Therapie en Coaching

Femke van Londen

Mijn naam is Femke van Londen (1981) en sinds 2017 werk ik bij Prisma Praktijk.

In therapie gaan en erkennen dat je ergens tegenaan loopt in je leven is voor veel mensen best een drempel. Het jezelf openstellen voor iemand die je (nog) niet kent en samen kijken naar kanten van jezelf die kwetsbaar voelen, vraagt moed. Ik vind het dan ook belangrijk om empatisch, open en betrouwbaar te zijn en zie de werkrelatie die wordt opgebouwd binnen de therapie als belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde behandeling. Ik zal proberen een stukje met je mee te lopen op je pad en de verschillende zijpaden en splitsingen met je te onderzoeken. Het stilstaan bij gevoelens en behoeften, en dit leren gebruiken als kompas, is iets waar ik mij op richt binnen de therapie. In dit proces komt er vaak meer keuzevrijheid en worden vertrouwde oplossingsstijlen losgelaten en nieuwe onderzocht.

Over mij

Ik ben geboren en getogen in Utrecht. In 2002 heb ik de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening afgerond. Van 2004 tot 2008 heb ik Psychologie gestudeerd en na mijn stage ben ik tot 2017 blijven werken bij de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg (MGGZ). Hier heb ik ruime ervaring opgedaan in individuele, partner-relatie en groepstherapie. In 2012 heb ik mijn opleiding tot GZ-psycholoog afgerond en ben daarna op uitzending gegaan naar Kunduz, Afghanistan. Ik heb deze missie ervaren als waardevol voor mijn ontwikkeling als mens en als psycholoog.

Behandelvormen

Ik geef zowel klachtgerichte als persoonsgerichte therapie. De klachtgerichte therapie heeft als doel klachten te verminderen. Hierbij kun je denken aan traumagerelateerde stoornissen, depressieve stoornissen, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Behandelmethoden die ik gebruik zijn cognitieve gedragstherapie (CGT), gevolgenmodel bij lichamelijke klachten en EMDR (trauma-focused behandelvorm).

Bij persoonsgerichte therapie is er sprake van patronen die je gedurende je leven geleerd hebt en die je hard nodig hebt gehad. Op dit moment in je leven zijn deze patronen echter niet meer functioneel en blokkeren ze je mogelijk in het luisteren naar je eigen behoeften. Als methode gebruik ik Affectfobie therapie.

Bij relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT).

Beroepsverenigingen:
Lid NIP

Femke van Londen

Contact
Mijn werkdag is donderdag. Je kunt contact met mij opnemen via
f.vanlonden@prisma-praktijk.nl

 

Registraties en lidmaatschappen
BIG nummer: 79915251425