Praktijk voor Therapie en Coaching

Tessel Zwart

Ik werk binnen Prisma Praktijk als gezins- en relatietherapeut en als psycholoog in opleiding tot psychotherapeut. Ik bied individuele therapie, relatietherapie, gezinstherapie en groepstherapie. Ik bewonder de veerkracht van mensen en hoe onze relaties altijd weer voor herstel en verandering kunnen zorgen.

Na mijn studie klinische ontwikkelingspsychologie heb ik in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt met kinderen, jongeren en hun gezinnen. Ik werkte daar op de afdelingen ‘gedragsproblemen en adhd’ en ’trauma en gezin’. Dit heeft me geïnspireerd de opleiding tot gezins- en relatietherapeut te gaan doen. Daarnaast werkte ik in een eigen praktijk met volwassenen, gezinnen en relaties. Uiteindelijk wil ik graag meer kunnen bieden aan de mensen die ik in mijn praktijk ontmoet. Dat heeft mij gedreven om de psychotherapieopleiding te gaan doen.

De psychotherapieopleiding volgde ik eerst in een kleine praktijk, waar ik individuele en relatietherapie gaf, binnen de specialistische GGZ. Nu vervolg ik deze opleiding met veel plezier bij Prisma Praktijk, ook een kleine praktijk met de mogelijkheid om binnen de specialistische GGZ te werken. Ik werk binnen verschillende psychotherapeutische kaders, zoals schematherapie, affectfobie therapie (AFT) en emotionally focused therapy (EFT-relatietherapie).

Het werken in een kleinschalige praktijk maakt het mogelijk om snel passende hulp te bieden. Ik kijk daarbij niet alleen naar de klachten. Klachten ontwikkelen zich in een omgeving van relaties, gezin, vrienden en werk of school. Om klachten goed te kunnen begrijpen en behandelen, zijn die ontwikkeling en omgeving belangrijk. En om te herstellen en veranderen, zijn ontwikkeling en omgeving onmisbaar. Daarom besteed ik tijdens de behandeling aandacht aan de relaties in het hier en nu, en soms ook aan de oude (gezins-) relaties, aan hoe je je opnieuw of anders tot die relaties kunt verhouden.

Dit sluit aan bij de methode waar ik graag mee werk: Een Taal Erbij. Hierbij wordt met o.a. Duplo-poppetjes de, soms ingewikkelde, innerlijke werkelijkheid op tafel gezet. Oude (gezins)relaties worden in een ander licht bekeken. Jezelf op die manier op tafel zien staan, geeft nieuwe inzichten. Het biedt de mogelijkheid om te werken aan relaties, zonder dat je iedereen mee hoeft te nemen naar je therapie. Al kan dat natuurlijk ook.

Contact
tessel.zwart@prisma-praktijk.nl.

Locatie
Amsterdam

Registraties en lidmaatschappen
Psychotherapeut BIG 19930806816
Relatie- en Gezinstherapeut NVRG
In opleiding tot cognitief gedragstherapeut VGCT