Praktijk voor Therapie en Coaching

Suzanne Swagerman

Sinds 2016 werk ik als psycholoog in opleiding tot psychotherapeut bij Prisma Praktijk. Daar behandel ik zowel in de basis als specialistische ggz.

Werkwijze
Ik werk zowel klachtgericht als persoonsgericht. Bij de klachtgerichte behandeling vormt de cognitieve gedragstherapie (CGT) het uitgangspunt om zo te proberen klachten te verminderen. Bij de persoonsgerichte behandeling probeer ik samen met jou te begrijpen hoe je klachten onderdeel vormen van patronen of valkuilen en hoe deze ontstaan zijn. Ik doe dat met een open, nieuwsgierige en empathische houding. Zo komen we samen tot veranderingen en een meer compassievolle houding ten aanzien van jezelf.

Achtergrond
Ik hou me graag bezig met de vraag waarom mensen van elkaar verschillen op het gebied van gedrag en gezondheid. De antwoorden hierop vind ik zowel in het contact met mensen, als in de wetenschap.
Daarom ben ik zowel klinisch als neurowetenschappelijk opgeleid, om zo ook de relevante kennis op het gebied van het brein en gedragsgenetica te kunnen blijven volgen. In 2016 ben ik aan de Vrije Universiteit Amsterdam gepromoveerd op onderzoek naar de invloed van genen en omgeving op (de ontwikkeling en het functioneren) van de hersenen en cognitieve vaardigheden. Een ervaring die mij zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel geleerd heeft en die ook dagelijks in de praktijk van pas komt!

Contact
suzanne.swagerman@prisma-praktijk.nl

Locatie
Utrecht

Registraties en lidmaatschappen
Psycholoog NIP: 224376
AGB code: 94107134