Praktijk voor Therapie en Coaching

Karen Grunning

Mijn naam is Karen Grunning, geboren in 1969. Getrouwd, 2 zonen van 17 en 12. Sinds 1989 wonend in Amsterdam. Na mijn studie psychologie volgde ik de opleiding tot psychotherapeut. Sindsdien heb ik steeds gewerkt als psychotherapeut in diverse GGZ-instellingen en mijzelf regelmatig bijgeschoold.

Het leven loopt soms niet zoals je je het had voorgesteld. Je ziet jezelf dingen doen waar je niks van begrijpt. Je voelt je ongelukkig zonder te snappen waarom. Andere mensen lijken opgewekt en makkelijk door het leven te stappen. Als je op zoek bent naar hulp kun je bij mij terecht. Ik geef individuele therapie, en relatie- en gezinstherapie.

We beginnen met een uitgebreide kennismaking waarbij je je verhaal kunt vertellen. We gaan na hoe de dingen die je meemaakte als kind, nu nog steeds invloed hebben, en in welke patronen jij/jullie verstrikt zijn geraakt.

Vervolgens is de vraag: wat doe je eraan? Ik ga ervan uit dat je het antwoord daarop ergens wel weet, maar dat dat in de loop van de tijd is ondergesneeuwd door het leven dat op je af kwam. Graag help ik je/jullie om dat antwoord weer te ontdekken.

De doelen van de behandeling zal ik altijd samen met jou/jullie vaststellen, waarbij ik erop zal letten dat ze realistisch zijn en concreet. Mijn uitgangspunt is dat ieder mens kwetsbaarheden in het karakter heeft, aangeboren of aangeleerd. Daar kun je niet zo veel aan veranderen. Wat je wél kunt veranderen is hoe je ermee om gaat.

Natuurlijk kan ik vervolgens suggesties doen voor verschillende technieken die ik jou/jullie kan leren om ermee om te gaan. Daarbij zul je merken dat mijn voorkeur uit gaat naar ‘doen’ in plaats van ‘praten over’. Bijvoorbeeld technieken uit de cognitieve gedragstherapie, de positieve psychologie, systeemtherapie en schematherapie.

Door anderen word ik omschreven als confronterend en direct, maar ook als aardig, begripvol en in staat tot relativeren. Graag ga ik samen met jou/jullie op onderzoek uit.

Je kunt bij mij terecht voor zowel basis GGZ als specialistische GGZ. Zowel individuele therapie, als relatie- en gezinstherapie.

Treatment in English is possible.

Contact:
Email: Karen.grunning@prisma-praktijk.nl
Locatie: Amsterdam
Werkdagen: donderdag

Registraties en lidmaatschappen:
GZ psycholoog BIG, nr. 09052991425
Psychotherapeut BIG, nr. 29052991416
AGB code 94008022
Supervisor VGCt