Praktijk voor Therapie en Coaching

Daniël Kool

Ik ben Daniël Kool en ik werk vanaf 2016 als psycholoog. Na mijn masteropleiding klinische psychologie heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond.

Tijdens de opleiding en daarna heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Eerst in een traumacentrum met vluchtelingen, veteranen en politieagenten en daarna op een kliniek met oudere volwassenen met ernstige psychiatrie en neurodegeneratieve problemen, waaronder dementie en Parkinson. Ook heb ik op de afdeling medische psychologie in het ziekenhuis gewerkt met mensen die te maken hadden met ernstige lichamelijke ziekten of pijnklachten. Binnen de revalidatie werkte ik met mensen die worstelden met de gevolgen van neurologische ziektebeelden, zoals een hersenbloeding of beroerte. Naast mijn werk bij Prisma, werk ik nu in een kliniek voor verslavingszorg.

Voordat ik psycholoog werd, ben ik afgestudeerd aan het conservatorium. Naast mijn werk als GZ-psycholoog ben ik ook klassiek pianist. Al vanaf jonge leeftijd maak ik muziek en weet ik hoe het voelt om hard te studeren en regelmatig onder grote druk te staan, zoals bij optredens voor radio, tv, concoursen of in volle concertzalen. Ook zie ik om me heen hoe zwaar het muzikantenbestaan kan zijn, door onder andere de moordende concurrentiestrijd. Dit kan samen gaan met psychische klachten. Dit lijkt in veel opzichten op klachten bij intensieve sporters. Behandelingen van musici en sporters heeft daarom ook mijn affiniteit.

Werkwijze

In mijn behandelingen maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapy (ACT). Ook kan ik traumatherapie (EMDR of exposure) toepassen. Bij Prisma voer ik behandelingen uit in de basis GGZ en de specialistische GGZ.

Wat ik belangrijk vind binnen therapie is openheid in de relatie tussen therapeut en cliënt. Ik geloof erin dat elk mens, net als ikzelf, bepaalde gedragspatronen kent en zich volgens die patronen gedraagt. Deze patronen kunnen soms schadelijk zijn. Binnen de behandeling vind ik het belangrijk om te helpen zicht te krijgen op deze patronen. Vervolgens geloof ik dat er ruimte kan ontstaan zodat men zich kan toe leggen op wat belangrijk is in het leven.

Contact
Email: daniel.kool@prisma-praktijk.nl
Locatie: Amsterdam
Werkdagen: maandag

Registraties en lidmaatschappen
AGB Code: 94103994

 

Daniel Kool